fbpx

Bart Caubergh, Physical Coach

“Als physical coach in het voetbal werkte ik zowel in België, maar ook in andere landen in de wereld. De cultuurverschillen & het werken in andere tijdszones en andere klimatologische omstandigheden, deden mij verder op zoek gaan naar oplossingen om de spelers en teams beter te kunnen begeleiden om hun prestaties te verbeteren, herstel te versnellen en blessurevrij te kunnen sporten. Die zoektocht bracht me bij de k-PNI.

De kennis die mij het meest prikkelde, was voornamelijk de informatie rond bioritme en voeding. In het voetbal is de wedstrijd steeds het vertrekpunt in de planning, dus dat betekent dat je spelers optimaal moet voorbereiden om te presteren op een specifiek tijdstip. Om hoe laat ga je trainen, om hoe laat adviseer je spelers om uit bed te komen en te gaan slapen, laat je ze al dan niet overdag rusten,… met al die zaken kan enorm veel winst geboekt worden. Hetzelfde geldt voor de voeding van de spelers: nog meer individueel aangepast én in functie van de prestaties die geleverd moeten worden.

De opleiding kan ik ook meteen toepassen, dankzij de vele ‘quick wins’ die enorm interessant zijn: kleine veranderingen die je onmiddellijk kan toepassen in iedere context en die resultaat opleveren.

En ik kan alles meteen ook voor mezelf toepassen in mijn eigen leven. Ik reis zeer veel dus deze dingen kan ik elke dag toepassen. ‘Practice what you preach’!”

(Bart Caubergh, Physical Coach)

Meer info over de kPNI-opleidingen vind je hier: www.kpnibelgium.com/kpni-opleidingen-en-events

kPNIBelgium