Over dit project

Congres kPNI Belgium en BBOW 2019

 

ORTHOMOLECULAIRE 2.0: DE SCHAKEL NAAR KPNI

 

Link naar congres: https://www.bbow-apso.be/congres/

 

 

Wat? Congres georganiseerd door kPNI Belgium en BBOW

Wanneer? Zaterdag 23 maart 2019

Waar? Provinciehuis Leuven, Provincieplein 1, 3010 Leuven

 

 

Voor meer informatie email info@bbow-apso.be

 


Programma

Margo Peinemann

 

 

9u45 -11u:

 

“Integrale gezondheid moet je leren zien!”

Margo neemt je mee op een reis doorheen de vernieuwde opleiding orthomoleculaire therapie.  Aan de hand van een praktische casus wordt het DNA van de opleiding gedemonstreerd: vanaf dag 1 denken we niet in symptoombestrijding (de foto), maar in onderliggende werkingsmechanismen (de film).  Doorheen de lezing kunnen de cursisten proeven van wat ze gaan leren én kunnen.

 

Margo Peinemann is docent en orthomoleculair therapeut volgens de kPNI. Ze is al jarenlang als docent verbonden aan Bonusan en Natura Foundation bij onder andere de opleiding tot Orthomoleculair Therapeut,  margo peinemann praktijkbijeenkomsten en webinars. Ook behandelt ze patiënten en sporters in haar praktijk en ondersteunt ze tijdens het therapeutisch spreekuur van Bonusan artsen en therapeuten.

 

 

 

Thomas D’havé

 

 

11u30- 12u45:

 

“De mismatch van onze huidige lifestyle”

Doorheen kPNI-opleiding staan evolutionaire principes dikwijls centraal.  Thomas bespreekt aan de hand van 3 wetenschappelijk onderbouwde praktische voorbeelden de mismatch tussen de huidige maatschappelijke norm en hoe het vroeger was: 1) het bioritme en het 12/12 principe 2) Zoogdieren en de hunter-gatherer mythe  3) What about water?Hij doet dat precies zoals we dat in de praktijk doen: een orthomoleculaire kPNI-therapeut neemt zijn client mee op een reis van kennis. Thomas garandeert minstens 5 intrinsieke gedragsveranderingen bij elke aanwezigen die direct bijdragen aan gezondheid en afscheid aan ziekte.

 

Thomas is mede-oprichter van het opleidingsinstituut kPNIBelgium te Gent. Hij heeft een achtergrond als osteopaat en focust nu op de ondersteuning van sporters, performers en ondernemers in het optimaliseren van hun potentieel volgens de principes van de klinische psycho-neuro-immunologie. Hij is werkzaam in het kPNIHuis en is een veel gevraagde spreker in de wereld van kPNI, osteopathie, sport en business.

 

 

 

Casper Beukema

 

 

13u45-15u:

 

“It ‘s all about energy”

In het lichaam vind continue een verdeling van energie in de vorm van glucose plaats. Deze verdeling heeft te maken met de energievraag van de supersystemen immuunsysteem, hersenen en metabolisme. Wanneer deze verdeling goed verloopt is er sprake van gezondheid. Wanneer een systeem langdurig meer energie gaat vragen dan gebruikelijk krijgen we een probleem om aan de vraag te voldoen.   Dit energietekort is de basis van ziekte: wanneer een systeem hyperactief wordt zal een ander systeem verwaarloosd worden.

 

Casper is k-PNI therapeut en eigenaar van praktijk Food4Medicine in Middelburg. Naast zijn werk als therapeut doceert hij aan verschillende opleidingsinstituten, schrijft hij over gezondheidsonderwerpen en werkt hij als productadviseur voor een adviesdrogisterij in Zeeland.

 

 

 

Fien Demeulemeester

15u30 -16u45:
“The Selfish Immune system”
Hoe het moderne leven leidt tot een laaggradige immuunreactie. Welke strategieën kan het  immuunsysteem aanwenden om zichzelf voortdurend te heractiveren en wat zijn de consequenties daarvan voor onze gezondheid?  We zoomen in op enkele moderne ziektebeelden die het gevolg zijn van een egoïstisch immuunsysteem. We stellen ons ook de vraag waarom iedereen andere ziektebeelden vertoont en wat de bepalende factor is.

 

Fien Demeulemeester is een enthousiaste KPNI therapeut met een sportwetenschappelijke en osteopatische achtergrond. Ze coacht daarnaast ook gymnasten op hoog niveau  In haar praktijk in Gent ontvangt ze patiënten met allerhande problematieken. Ze doceert vervolgens ook in de opleiding tot orthomoleculair therapeut en de PNI-opleiding van Natura Foundation. Overbrengen van kennis en inzicht is haar voornaamste missie.

 

 


 

 

 

Agenda

 

 

Duur Spreker Lezing
8u30 30min Ontvangst deelnemers
9u 30min Pieter Lanoye & Lut Van Hecke Introductie
9u30 30min Wouter Inleiding
9u45 -11u 1u15 Margo Peinemann Integrale gezondheid moet je leren zien! (lees meer)
11u- 11u30 30min Pauze
11u30 – 12u45 1u15 Thomas D’havé De mismatch van onze huidige lifestyle (lees meer)
12u30 -13u45 1u15 Lunch
13u45 -15u 1u15 Casper Beukema It ‘s all about energy (lees meer)
15u-15u30 30min pauze
15u30 -16u45 45min Fien De Meulemeester The Selfish Immune system (lees meer)
16u45 Wouter Dankwoord

 


 

INSCHRIJVEN:

via onderstaande link:

Orthomoleculaire 2.0: De schakel naar kPNI

Prijs:

  • Gratis voor leden van BBOW
  • Niet- leden: 120 euro incl btw

 

 

 


Een extra intro nodig tot de kPNI? Leo Pruimboom vat het kort samen:

 

 


Voor meer informatie email info@bbow-apso.be

 

 

 

Categorie
Extra opleidingen