fbpx

Externe opleiding kPNIBelgium

Opleiding Toegepaste Kinesiologie bij Metabole Oorzaken.

“Het Symptoom is Nooit het echte Probleem” is een bekende slagzin uit de kPNI. In de eerste plaats gebruiken we de anamnese om inzicht te krijgen in de verstoord werkingsmechanisme van onze patiënt. Ook de correcte toepassing van de toegepaste kinesiologie is echter een mooie tool om de metabole oorzaken bij onze patiënt verder in kaart te brengen. Maar het correct uitvoeren van de manuele spiertesting is een kunst die zorgvuldig moet worden aangeleerd. Daarom hebben we voor u een wereldautoriteit uitgenodigd uit de Applied Kinesiology: Dr. Joe Shafer.

 

INSCHRIJVEN

 

Schrijf online in en reserveer meteen jouw plaats in deze opleiding:

 

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING TOEGEPASTE KINESIOLOGIE

De reeks van 4 modules is in eerste plaats bedoeld als extra tool voor osteopaten, kinesitherapeuten, artsen, personal trainers en chiropractoren die zich verdiepen in de metabole oorzaken van symptomen.

Een diepgaande basiskennis van de anatomie, fysiologie en manuele basisvaardigheden (palpatie, anatomie,…) zijn een vereiste om de rode draad van het concept te kunnen volgen. Het volgen van de (voor-) opleiding kPNI is geen noodzaak om deel te nemen.

 

 

OPLEIDINGSPROGRAMMA

Deze reeks van 4 modules is progressief opgebouwd en modules kunnen daarom niet afzonderlijk gevolgd worden.

Module 1: Introductie concept spiertesten

In deze module wordt het concept van de spiertesting als ondersteunende tool geïntroduceerd. Deze vaardigheden zijn een vereiste voor de volgende metabole workshops. Er wordt veel aandacht besteed aan de correcte uitvoering van de spiertesten (detecteren van compensaties, timing,….) en noodzakelijke concepten als normo-, hypo- en hypertone spier en hun klinische relevantie met betrekking tot metabole problematiek worden uitvoerig toegelicht en ingeoefend..

Module 2: Het immuunsysteem

Het immuunsysteem als basis van low grade inflammation is een basisconcept in de kPNI. Shafer heeft een concept uitgewerkt om door specifieke immunologische challenges te achterhalen of er sprake is van een overactief (upregulatie) of een onderdrukt immuunsysteem (immuunsupressie) en waar de bron van de ontsteking zich bevindt. Tot slot brengen we een orthomoleculaire interventie en strategie in kaart om te zorgen voor immunologische rust.

Module 3: Het stresssysteem

De HPA-as wordt uitvoerig bestudeerd. Is er sprake van uitgeputte bijnieren of is er sprake van hyperadrenia. Wat is de relatie van deze langdurige stress op de hersenen en de rest van het lichaam.

Het concept van neuro-inflammatie in relatie met low grade inflammation en neurogene stress wordt toegelicht.

Ook de relatie van het stresssysteem met de bloedsuikerspiegel en anderen hormonen zoals de schildklier en het voortplantingssysteem komt aan bod.

Module 4: Het Spijsverteringssysteem

In deze module wordt de normale en de afwijkende pH in al zijn aspecten getest, zowel in een digestieve en metabole context. Daarnaast gaan we in op concepten als mucosale integriteit, H. Pylori infectie, hypochlorhydria, dysbiosis. Exocrine Pancreatic Insufficiency. The Human Microbiome en Detox-Pathways.

 

 

PRAKTISCHE INFORMATIE

Docent:
kPNIBelgium oprichter Thomas D’havé over Joe Shafer: “Ik volg en organiseer reeds een 10-tal jaar seminaries met Joe Shafer aan de International Academy of Osteopathy en nog steeds ben ik onder de indruk van zijn accuraatheid en precisie in diagnostiek. Joe is chiropractor van oorsprong, maar heeft zich tientallen jaren verder bekwaamd in in de Applied Kinesiology (Toegepaste Kinesiologie). In deze discipline is hij een veelgevraagd internationaal spreker.

In de AK vond ik een mooie tool om de kennis uit de klinische psycho-neuro-immunologie (kPNI) verder te vertalen naar de praktijk om het vermoeden van gestoorde werkingsmechanisme te bevestigen of te ontkennen. Nu enkele jaren later wil ik deze kennis breder toegankelijk maken voor mijn collega’s. Vanuit zijn expertise lijkt Joe Shafer mij de ideale leermeester.”

Thomas: “Ikzelf zal Joe assisteren tijdens de praktijksessies en af en toe een Nederlandse samenvatting toevoegen.

 

 

Vooropleiding:

Een diepgaande basiskennis van de anatomie, fysiologie en manuele basisvaardigheden (palpatie, anatomie,…) zijn een vereiste om de rode draad van het concept te kunnen volgen. Het volgen van de de (voor-)opleiding kPNI is géén noodzaak om deel te nemen.

 

 

Data:

2019:

Reeks 1 in 2019: 24-25 januari, 21-22 februari, 25-26 april, 23-24 mei.

Reeks 2 in 2019: nog te bepalen.

 

Duur van de cursus en lestijden:
8 dagen, telkens van 9:00 tot 17:30.

Locatie: kPNI huis Melle – Brusselsesteenweg 155, 9090 Melle

Lesmateriaal:

De hand-outs worden u tijdig voor het seminarie online doorgestuurd.

 

 

Cursusprijs

€ 1.895 euro inclusief PNI lunch, koffie/thee en lesmateriaal.
Alle genoemde prijzen zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.
Wanneer u gebruik wenst te maken van betaling via de KMO-portefeuille (40 % korting) dan dient u dit aan te geven op het inschrijfformulier onder de kop ‘Opmerkingen’.

 

 

 

VRAGEN

Wanneer u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt om deze opleiding Toegepaste Kinesiologie bij ons te kunnen volgen, of heeft u een specifieke vraag over deze opleidingen die hierboven niet beantwoord wordt? Stuur uw vraag naar nienke@kpnibelgium.com. Wij helpen u graag verder!

 

INSCHRIJVEN

 

Schrijf online in en reserveer meteen jouw plaats in deze opleiding:

kPNIBelgium