Opleiding kPNI Plus

Opleiding kPNI Plus

 

kPNI Plus

Natura Foundation heeft de afgelopen 20 jaar de metadiscipline klinischepsycho-neuro-immunologie (kPNI) scherp op de kaart gezet. Daar zijn we trots op. Maar ons werk is nog lang niet gedaan: we onderzoeken, verzamelen,creëren en ontsluiten steeds meer kennis van klinische PNI.

Daarom hebben we onze tweejarige opleiding volledig vernieuwd en met een jaar uitgebreid. Voor oud-cursisten en huidige cursisten bieden we met kPNI Plus de mogelijkheid om de nieuwe modules ook te volgen.

 

INSCHRIJVEN

 

Schrijf online in en reserveer meteen jouw plaats in deze opleiding:

 

Data:
Wordt in het voorjaar van 2018 bevestigd.
Locatie: STAM, Godhuizenlaan 2, 9000 Gent

CURRICULUM

Module 1: Evolutionaire geneeskunde

  • Je leert meer over de evolutionaire drukfactoren die ons mens hebben gemaakt en ziet hoe evolutionaire biologie de kracht van de huidige psychiatrische en geneeskundige interventies kan vergroten.

Module 2: Neurodegeneratie

  • Je gaat dieper in op de kPNI-interventies bij neurologische aandoeningen zoals alzheimer, parkinson, schizofrenie, autisme en ADHD. Je leert hoe de neurologie verbonden is met de rest van het lichaam en hoe je daarmee omgaat vanuit de praktijk.

Module 3: Psyche

  • Je bestudeert de invloed van de psyche op het algemeen functioneren van de mens en andersom. Je leert psychologische kPNI-interventies, zoals deep learning, aan te wenden voor sturing van het gedrag.

Module 4: Lifestyle

  • We kijken naar de rol die preventieve en curatieve lifestyle-geneeskunde kunnen spelen binnen de huidige gezondheidszorg.

Module 5: Sport

  • In deze module leer je (top)sporters effectief begeleiden op het gebied van blessurebehandeling en -preventie, prestatieverbetering en stresstolerantie.

Module 6: Integratie

  • We integreren alle kennis en vaardigheden tot één overkoepelende visie op gezondheid.

 

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING

  1. Oud-cursisten die in het verleden de tweejarige kPNI-opleiding hebben afgerond.
  2. Cursisten die momenteel de tweejarige kPNI-opleiding volgen maken dit traject af en kunnen hierna dit extra jaar facultatief volgen.

PRAKTISCHE INFORMATIE

Accreditatie
Accreditatie wordt aangevraagd bij de beroepsverenigingen MBOG, KTNO, NWP, VNT en BBOW-APSO.

Duur
kPNI Plus bestaat uit 6 modules van 3 dagen verspreid over 1 jaar. In totaal bestaat dit studiejaar dus uit 18 dagen.

Studiebelasting
153 uur, waarvan 126 contacturen. De overige zelfstudie-uren worden besteed aan voorbereiding en verwerking van de lesstof.

Lesmateriaal
Het lesmateriaal wordt digitaal aangeboden.

Deelnamecertificaat
Indien men minimaal 80% aanwezig is geweest, ontvangt men
daarvoor een deelnamecertificaat.

Lestijden
Van 9.00 tot 17.30 uur.

Meer informatie
In het eerste kwartaal van 2018 volgt meer informatie over data, locatie, prijs en inschrijven via de digitale nieuwsbrief van Natura Foundation en op website.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf online in en reserveer meteen jouw plaats in deze opleiding.

 

VRAGEN?

Wanneer u twijfelt of u over voldoende kennis en ervaring beschikt om een cursus bij ons te kunnen volgen of heeft u een specifieke vraag over onze opleidingen die op de website niet beantwoord wordt? Neem dan hier contact op met ons. Wij helpen u graag verder!