Opleiding Orthomoleculaire Therapie: Start 25/04/19

OPLEIDING ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE (NIEUW! Start 25/04/19).

 

Deze nieuwe opleiding Orthomoleculaire Therapie is speciaal voor gezondheidsprofessionals die voeding, voedingsstoffen, beweging, suppletie en andere leefstijlinterventies integraal willen inzetten bij de preventie en behandeling van hedendaagse ziektebeelden. U leert kijken naar de risicofactoren én mogelijkheden voor een betere gezondheid op alle niveaus: biochemie, energie, cellen en organen, orgaansystemen, de (sociale) omgeving en de wederzijdse interacties daartussen. Onze lessen zijn interactief, didactisch goed opgebouwd en afwisselend, met veel aandacht voor praktijkvoorbeelden, interventies en gesprekstechnieken. De docenten combineren hun theoretische achtergrond en didactische vaardigheden met jarenlange praktijkervaring.

De opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgende de klinische PNI wordt georganiseerd onder toezicht van en in samenwerking met internationaal kennisinstituut Natura Foundation.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf online in en reserveer meteen jouw plaats in deze opleiding:

 

Bij het inschrijven voor alle drie de modules tegelijk krijgt u het boek ‘word weer mens’ van Leo Pruimboom volledig gratis.

 

INHOUD: DE INTEGRALE KIJK OP GEZONDHEID

Natura Foundation vindt het integrale perspectief op gezondheid een essentiële aanvulling voor iedereen die beroepshalve met de behandeling van ziekte of het behoud en verbetering van gezondheid te maken heeft. Daarom leert u binnen onze vernieuwde opleiding Orthomoleculaire Therapie alles over preventieve en curatieve leefstijlgeneeskunde. Dit doen we op basis van een evolutionair perspectief en met onder meer orthomoleculaire en fytotherapeutische middelen.

 

 

Inhoudelijke highlights:

 

Aandacht voor het epigenetisch milieu bij preventie en behandeling van ziekte

Energieproblematiek als centraal aspect bij veel ziektebeelden

Laaggradige ontstekingen als oorzaak van veel welvaartsaandoeningen

Microbioom heeft cruciale rol bij ziekte en gezondheid

Diagnostische meetinstrumenten toepassen voor tijdige diagnose

 

 

 

MODULES

Onze opleiding Orthomoleculaire Therapie is opgebouwd uit drie samenhangende modules. Met deze afzonderlijk te volgen cursussen kunt u in een korte periode uitgebreid kennis opdoen van elk van de deelgebieden van het orthomoleculaire werkveld. Daarnaast leert u te werken volgens de inzichten van de klinische psycho-neuro-immunologie. Elke cursus geeft na het behalen van een examen recht op een diploma. Wanneer u alle drie de examens behaald heeft, mag u zichzelf ‘Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische PNI’ noemen.

 

DRIE CURSUSMODULES

 

 

 

 

De docenten van Natura Foundation combineren hun jarenlange praktijkervaring en wetenschappelijke achtergrond met uitstekende didactische vaardigheden, zodat al uw opleidings- en behandelvragen uitgebreid aan bod komen.

 

 

 

 

 

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING

TOELATING

Natura Foundation heeft de opleiding Orthomoleculaire Therapie ontwikkeld voor gezondheidsprofessionals met een medische HBO opleiding en paramedici met medische basiskennis (MBK). De opleiding valt goed te combineren met een baan of actieve praktijk.

 

Onze opleidingen worden gevolgd door (para)medici zoals: kinesitherapeuten, osteopaten, podologen, ergotherapeuten, huidspecialisten, artsen en chirurgen.

Maar daarnaast ook: bewegingscoaches, physical coaches, voedingscoaches en sportverzorgers.

Deze cursussen zijn relevant voor iedereen die werkzaam is in, of betrokken is bij, de gezondheidszorg en graag wil weten hoe voeding, beweging en suppletie op de meest effectieve manier kunnen worden ingezet voor gezondheidshandhaving en -verbetering.

 

 

EXAMINERING

We evalueren de leerresultaten tijdens de lessen aan de hand van casussen en opdrachten. De eindtermen examineren we met een portfolio-examen. U vult uw portfolio tijdens de modules met uw uitwerkingen van (praktijk)opdrachten.

 

 

 

 

Opgelet: Als u zich inschrijft met de KMO-portefeuille krijgt u 40% van de kosten terug!

PROGRAMMA

Lesdagen duren van 9:00 – 17:30 uur.

Locatie: STAM Museum Gent – Godshuizenlaan 2, 9000 Gent, België.

Eerste reeks 2019:

Donderdag 25-4-2019: Inleiding

Vrijdag 26-4-2019: Voeding, beweging en gedrag, toen en nu
Donderdag 6-6-2019: Macronutriënten
Vrijdag 7-6-2019: Vitaminen
Maandag 24-6-2019: Mineralen
Dinsdag 25-6-2019: Fytotherapie

 Tweede reeks 2019:

Donderdag 17-10-2019: Inleiding

Vrijdag 18-10-2019: Voeding, beweging en gedrag, toen en nu
Donderdag 21-11-2019: Macronutriënten
Vrijdag 22-11-2019: Vitaminen
Woensdag 18-12-2019: Mineralen
Donderdag 19-12-2019: Fytotherapie

 

 

 

 

 

 

INSCHRIJVEN

Klik hier om in te schrijven.

 

 

 

 

Ps: dit is de prachtige locatie waar je les zal volgen…

STAM Museum Gent – Godshuizenlaan 2, 9000 Gent, België:

stam