fbpx

Opleiding Orthomoleculaire Therapie

Over dit project

Opleiding Orthomoleculaire Therapie

 

De opleiding tot Orthomoleculair Therapeut biedt u een sterk fundament van kennis en vaardigheden op het gebied van voeding, beweging en suppletie in relatie tot de gezondheidsvraagstukken die spelen binnen onze huidige westerse samenleving.
De opleiding tot Orthomoleculair Therapeut volgende de klinische PNI wordt georganiseerd onder toezicht van en in samenwerking met internationaal kennisinstituut Natura Foundation.

 

Drie cursusmodules

De opleiding tot Orthomoleculair Therapeut is in drie cursusmodules opgedeeld. Met deze afzonderlijk te volgen cursussen kunt u in een korte periode uitgebreid kennis opdoen van elk van de deelgebieden van het orthomoleculaire werkveld. Daarnaast leert u te werken volgens de inzichten van de klinische psycho-neuro-immunologie. Elke cursus geeft na het behalen van een examen recht op een diploma. Wanneer u alle drie de examens behaald heeft, mag u zichzelf ‘Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische PNI’ noemen.

 

De gebruikelijke volgorde is Orthomoleculaire Voedingsleer, Orthomoleculaire Gezondheidsleer en tot slot Evolutionaire Gezondheidsleer, maar u kan dit perfect volgen in uw gewenste volgorde!

 

Klik hier om verder te gaan naar de cursusmodule Orthomoleculaire Voedingsleer.
Klik hier om verder te gaan naar de cursusmodule
Orthomoleculaire Gezondheidsleer.
Klik hier om verder te gaan naar de cursusmodule
Evolutionaire Gezondheidsleer.

 

 

Uw skills en kennis na het behalen van het diploma ‘Orthomoleculair Therapeut volgens de klinische PNI’

  • Vakkennis op het gebied van orthomoleculaire en fytotherapeutische interventies, PNI-lifestyle, whole-food treatment en nutritionele therapie;
  • Kennis van niet-toxische, orthomoleculaire behandelmethodes voor een breed spectrum van aandoeningen;
  • Praktisch toepasbare kennis van de psychologische, neurologische en immunologische werkingsmechanismen die de gezondheid beïnvloeden;
  • Kennis van evolutiebiologie, essentieel voor een effectieve behandeling van hedendaagse ziektebeelden;
  • Sterker in het stellen van een gedegen diagnose en bepalen van een behandelplan;
  • Zelfverzekerd handelen binnen de grenzen van de legaliteit, ethiek en persoonlijke kennis.

 

De docenten van Natura Foundation combineren hun jarenlange praktijkervaring en wetenschappelijke achtergrond met uitstekende didactische vaardigheden, zodat al uw opleidings- en behandelvragen uitgebreid aan bod komen.

 

VOOR WIE IS DEZE OPLEIDING

Onze opleidingen worden gevolgd door (para)medici zoals: kinesitherapeuten, osteopaten, podologen, ergotherapeuten, huidspecialisten, artsen en chirurgen.

Maar daarnaast ook: bewegingscoaches, physical coaches, voedingscoaches en sportverzorgers.

Deze cursussen zijn relevant voor iedereen die werkzaam is in, of betrokken is bij, de gezondheidszorg en graag wil weten hoe voeding, beweging en suppletie op de meest effectieve manier kunnen worden ingezet voor gezondheidshandhaving en -verbetering.

 

INSCHRIJVEN

Klik hier om in te schrijven.

 

 

Ps: dit is de prachtige locatie waar je les zal volgen…

stam

kPNIBelgium