fbpx

Vincent Oplinus

“Als traditionele kinesitherapeut werd ik geconfronteerd met beperkingen bij de behandeling van patiënten met chronische pijnproblematiek, en mijn eigen positieve ervaring met de kPNI duwde me naar Gent. Het bleek volledig te zijn wat ik zocht.

Eindelijk snap ik hoe complex maar tegelijkertijd ook eenvoudig en logisch ons lichaam functioneert, en begrijp ik vooral goed waarom ziektes kunnen ontstaan in onze huidige samenleving.

In de opleiding zijn enorm veel interessante concepten aan bod gekomen maar wat me het meest is bijgebleven is:

– Het feit dat slechts 0,1% van alle ziektes een erfelijke aanleg hebben, en dat ziektes dus vooral ontstaan doordat de genen zich in onbekende epigenetische omstandigheden bevinden door onze belastende lifestyle;

– De aspecten van energieverdeling (it’s all about energy) en hoe een actief immuunsysteem of chronische stress onze energieverdeling totààl verandert waardoor ziektes kunnen ontstaan;

– Het belang van voldoende beweging, gezonde voeding en een gezonde darm en de impact die dit heeft op ons lichaam wanneer al deze factoren verstoord geraken.

In eerste instantie gebruik ik al deze kennis voor mezelf om zo gezond mogelijk door het leven te gaan. Verder zal ik deze kennis ook gebruiken om mijn patiënten beter te kunnen adviseren, en ze via ‘deep learning’ inzicht te kunnen geven in hun ziektebeeld door het waarom van een ziekte te achterhalen en uit te leggen. Het is mijn doel om mensen terug controle te geven over hun gezondheid, net zoals Thomas D’havé dit gedaan heeft bij mij.”

Vincent Oplinus, kinesitherapeut en orthomoleculair therapeut volgens de kPNI.

kPNIBelgium